Francuska 2016 HandiFly – Europsko padobransko prvenstvo za osobe s invaliditetom

Datum objave: 08.08.2016

Tandem Experti ove godine podižu sportsko padobranstvo na jednu sasvim novu razinu. Na poziv Francuskog padobranskog saveza odazvali smo se na sudjelovanje na prvom Europskom tandem padobranskom prvenstvu za osobe sa invaliditetom HANDI FLY EURO CHALLENGE 2016.

Zadnjih nekoliko godina Francuski padobranski savez razvijao je tehnike koje su omogućavale osobama s invaliditetom (uz pomoć posebno kvalificiranih tandem instruktora) mogućnost otkrivanja tandem padobranstva, kako slobodnog pada tako i upravljanja padobranom. Posebne tehnike i oprema su razvijeni u tu svrhu te je ovakva vrsta skokova dobila naziv HANDIFLY

2014. je održano i prvo, a 2015. i drugo Francusko nacionalno HandiFly prvenstvo za osobe s invaliditetom. Deset kandidata s invaliditetom ja nastupilo na ovom jedinstvenom natjecanju baziranom na Freefall style disciplini: Svaki kandidat izvodi skok s tandem instruktorom prilikom kojega mora izvesti četiri zaokreta bez asistencije tandem instruktora. Cijeli skok je sniman od strane dodatnog zračnog snimatelja i sudaca sa zemlje.

Ove godine održati će se prvo europsko prvenstvo u HANDIFLY disciplini i u tu svrhu naš ekipa je u potrazi za odvažnim kandidatom s invaliditetom koji će nastupiti s našim tandem instruktorima i predstavljati Republiku Hrvatsku.

Idealan kandidat je svakako osoba koja se unatoč invaliditetu i dalje aktivno bavi sportom te sudjeluje u sportskim natjecanjima. Iz tog razloga molimo sve zainteresirane kandidate da nam pošalju što detaljnije informacije o sebi (ime, prezime, puna adresa, datum rođenja, visina, težina, mail, mob, facebook profil), okolnostima koje su dovele do invaliditeta, aktivnostima i sportovima kojima se bave te ostale informacije koje smatrate važnima i koje vas čine idealnim kandidatom za nastup na ovakvom natjecanju. Informacije pošaljite na mail tandem.experti@gmail.com

Svaki kandidat mora imati liječničku potvrdu pisanu na engleskom jeziku da ne postoji kontraindikacija za izvođenje padobranskih skokova. Potvrdu nije potrebno vaditi prije odabira kandidata.

Natjecanje se sastoji od serije tandem skokova te će se od kandidata tražiti određena kondicija i psiho-fizička sprema. Svaka osoba s invaliditetom može povesti jednu osobu kao pratnju i pripomoć tijekom cijelog događanja.

HANDI FLY EURO CHALLENGE 2016 će biti veliki medijski događaj na kojemu će i tandem instruktori dobiti priliku usvojiti nove i specifične tehnike koje su potrebne u izvođenju skokova s osobama sa invaliditetom te na taj način započeti napredak u skokovima padobranom za osobe s invaliditetom i u Hrvatskoj.

Za vrijeme ovog natjecanja Francuski padobranski savez je osigurao:

· Hotelski smještaj za natjecatelje i pratnju kandidata
· Obroke za sudionike
· Besplatne natjecateljske i trening skokove
· Prijevoz osiguran od aerodroma do hotela i također dnevno, od hotela do mjesta održavanja natjecanja

Molimo i sve zainteresirane sponzore koji žele sudjelovati u podupiranju ovog događaja da nam se jave radi detaljnijih informacija o predmetu sponzorstva i danjim dogovorima jer trenutno je natjecanje u potpunosti financijski pokriveno osim troškova odlaska na isto. Planiran je odlazak dvije ekipe te tako i tražimo dvoje kandidata.

DETALJI:

Dan dolaska: 21.09.2016. – polazak u ranim jutarnjim satima iz Zagreba
Dan odlaska: 25.09.2016. – polazak u posljepodnevnim satima iz Maubeuge

SMJEŠTAJ:

Hoteli i obroci će biti osigurani od 21.09. do 25.09. poslijepodne, u gradu MAUBEUGE. Posebno prilagođene sobe će biti osigurane za osobe s invaliditetom. Prijevoz će biti obavljan s vozilima prilagođenim osobama sa invaliditetom.

MJESTO NATJECANJA
:
Padobranski skokovi će se obavljati na Aerodromu odnosno dropzoni MAUBEUGE. Dropzona MAUBEUGE je 2008. ugostila Svjetsko padobransko prvenstvo u disciplini Formation Skydiving. Trening u zračnom tunelu izvoditi će se u gradu LILLE - Weembi indoor skydiving, udaljen oko 1 sat od dropzone.

CILJ NATJECANJA

Okupiti osobe koji su uključeni u Hendifly padobranstvo, u veliki internacionalni skup koji će pomoći padobranskoj zajednici u širenju Hendifly padobranskih tehnika te prezentiranju svijetu da Hendifly padobranska disciplina postoji.

TKO MOŽE NATUPITI / SUDJELOVATI?

Osoba sa 100% invaliditetom neovisno o iskustvu u padobranstvu koja želi iskusiti ovaj način padobranstva.
Tandem instruktor s iskustvom u HandyFly skokovima ili koji žele naučiti nove padobranske vještine koje će prenositi dalje.
Pratnja ekipe koja ima direktne veze sa događajem (Asistent osobe s invaliditetom, službena osoba nacionalnog saveza itd.)
Svaka ekipa se sastoji od tandem putnika s invaliditetom, tandem instruktora i zračnog snimatelja.

AKTIVNOSTI NATJECANJA

HandyFly tandem skok izvode natjecatelj s invaliditetom i licencirani tandem instruktor. U slobodnom padu imaju zadatak izvesti 4 zaokreta za 360 stupnjeva bez asistencije tandem instruktora. Izvedbu skoka snima zračni snimatelj čija se snimka uz suđenje sudaca sa zemlje koristi za bodovanje skoka.

Prije natjecateljskih skokova svaka ekipa će imati i određeni broj trenažnih skokova na kojima mogu usvojiti nove tehnike.

Osim skokova, ekipa će sudjelovati i u zemaljskom seminaru gdje će učiti o raznim metodama i vježbama za HandiFly skokove i dijeliti nove ideje za buduće skokove.

Ako ste upravo pomislili da je to ono što ste tražili i osoba ste koju životne nevolje nisu zaustavile u življenju života punim plućima, javite nam se i krenite s Tandem Expertima u adrenalinsku avanturu života.


bscap0000
Rezerviraj skok online Naruči poklon bon

Skok padobranom s 4000 metara visine

Skok padobranom s maksimalne visine

Padobranski skok je iskustvo koje se ne propušta i ako čitate ove rečenice vjerojatno se na nalazi na Vašem popisu stvari koje morate iskusiti. Da bi iskustvo pružilo najviše od padobranstva, jedni smo od rijetkih koji su se pobrinuli da svim našim kandidatima omogućimo skok sa 4000 metara.

Detaljnije

HD Video snimak tandem skoka

Tandem skok s padobranom - snimanje

Veličanstven trenutak poput Vašeg prvog skoka padobranom zasigurno čete htjeti pregledavati ponovno i ponovno ali i podijeliti sa svojim prijateljima, obitelji i poznanicima. Tandem Expert team osigurava video snimak visoke kvalitete cijelog događaja, od pripreme do prizemljenja.

Detaljnije

Tandem Experti partneri

Nema liječničkog pregleda

Velika prednost tandem skokova sa padobranom je da nije potrebno prolaziti liječnički pregled. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi zdravlja i padobranstva slobodno nas kontaktirajte te ćemo Vas rado savjetovati.

Obuka od samo 10 minuta

Za razliku od standardne padobranske obuke koja može trajati i nekoliko tjedana, prije izvođenja tandem skoka proći ćete samo kratku, 15 minutnu obuku na kojoj će Vam tandem instruktor objasniti osnovne principe u padobranstvu.

Skokovi s 4000 metara visine

Prilikom standardne padobranske obuke, padobranci učenici svojih prvih desetak skokova izvode sa 1000 metara visine prilikom kojih neće doživjeti iskustvo slobodnog pada. U tandem padobranstvu na vašem prvom skoku provesti čete 60 sekundi u slobodnom padu.

Dodatne pogodnosti

Osigurali su Vam niz pogodnosti. Neke do njih su: besplatni prijevoz do mjesta izvođenja skokova, video montaža snimljenih materijala, poklon vaučer kod naših partnera, mogućnost sudjelovanja u našem affiliate i prodajni agent programu, članstvo u našem klubu skakača.

Budite povezani s Tandem Expertima
Slijedite nas

Povežite se s nama putem društvenih mreža

Croatia language
English language