Skok padobranom u tandemu s 4000 metara - kako izgleda uobičajena procedura?

Jedan od vaših najnezaboravnijih dana započinje samim dolaskom na mjesto izvođenja skoka padobranom. Upute i lokaciju odredišta na kojima izvodimo tandem skokove možete saznati putem naše interaktivne karte ili direktnim kontaktom

Ukoliko ste pri rezervaciji skoka izabrali mogućnost prijevoza do mjesta izvođenja padobranskog skoka s našim prijevozom, vrlo je vjerojatno da će to biti u jutarnjim satima, no bez brige, aerodromi većinom imaju sadržaje koji će osigurati da vam vrijeme prođe u zabavi. Ukoliko dolazite osobnim vozilom dovoljno je doći u vrijeme koje ste dogovorili tijekom rezervacije.

Upoznavanje ekipe i tandem instruktora.

Nakon dolaska na aerodrom vrijeme je da upoznate ekipu koja će vas voditi kroz cijelu organizaciju i izvedbu skoka. Čine je zemaljska ekipa, tandem instruktori, zračni kamermani ali i ostali kandidati koji su došli da također iskuse svoje prvo padobransko iskustvo.

Papirologija i popunjavanje dokumentacije

Nakon upoznavanja slijedi najmanje zanimljiv dio ovog događaja: popunjavanje potrebne dokumentacije. Dokumentaciju čine pristupnica klubu i potpisivanje izjave da dobrovoljno sudjelujete u skakanju s padobranom. Nakon što je taj dio odrađen pristupa se kratkoj obuci

Kratka obuka o procedurama tijekom skoka

Obuka koju je potrebno napraviti prije samog skoka potrajat će oko 15 minuta tijekom kojih ćete saznati sve bitne informacije vezane za tandem skok. Objasnit ćemo Vam glavne principe odvoja od zrakoplova, položaja tijela u slobodnom padu, otvaranja padobrana, prizemljenja i karakteristike tandem opreme.

Priprema za skok padobranom

Nakon uspješno odrađene zemaljske obuke kreće i opremanje odnosno oblačenje kombinezona, sistema veza kojim ćete biti prikopčani za tandem instruktora, rukavica, kacige, brila (padobranske naočale) itd

Ulazak u zrakoplov i polijetanje

Kada ste spremni, pripremljeni i pregledani od strane tandem instruktora, krećete prema zrakoplov. Sada već možete osjetiti kako srce ubrzano radi, jer ćete uskoro doživjeti jedno od najintenzivnijih i najuzbudljivijih iskustava u životu. Po ulasku u zrakoplov, tandem instruktor će s Vama još jednom proći odvoj iz zrakoplova, procedure u slobodnom padu te će Vam pokazati mjesto koje ćete zauzeti u zrakoplovu do trenutka skoka.

Let na visinu za iskakanje iz zrakoplova

Let zrakoplovom na visinu iskakanja svakako pruža još jedno zanimljivo iskustvo tijekom kojega ćete moći razgledati panoramu i krajolik iznad kojega ćete nakon iskakanja iz zrakoplova provesti neko vrijeme u slobodnom padu.

Skok iz savršeno ispravnog zrakoplova

Došao je i taj trenutak. Vrata zrakoplova se otvaraju i vi osjećate nalete svježeg zraka. Krećete prema vratima i instruktor Vas namješta za skok. Pogled prema zemlji udaljenoj 4000 metara sigurno vas neće ostaviti ravnodušnima. U jednom trenutku instruktor započinje odbrojavati: 3, 2, 1, SKOK!

Slobodni pad od 60 sekundi

Upravo ste napustili savršeno ispravni zrakoplov i nalazite se u slobodnom padu. Po prvi puta u životu vaš tijelo slobodno pada kroz zrak, postepeno ubrzavajući do 220 km/h. Krajolik koji vidite jedan je od najdojmiljivijih koji ćete ikada vidjeti. Slobodni pad potrajat će do 60 sekundi nakon čega slijedi otvaranje padobrana.

Otvaranje padobrana

U jednom trenutku osjećate naglo kočenje, te shvaćate da je to padobran koji se otvara. To je pravi trenutak da iz sveg glasa pokažete svoje emocije doživljaja koji ste upravo doživjeli. No, ovdje nije kraj. Nakon otvaranja padobrana slijedi još jedan vrlo uzbudljiv segment tandem skoka - let padobranom

Paragliding ili let sa padobranom

Let padobranom može potrajati od 5 do 15 minuta, ovisno o tome volite li malo ekstremniji let padobranom sa serijom različitih manevara ili pak opuštajuće panoramsko razgledavanje. Kako je brzina leta pod kupolom mnogo manja od brzine slobodnog pada tako ćete moći i razgovarati s tandem instruktorom, te će Vam tandem instruktor omogućiti da i samostalno upravljate padobranom. Kada je let padobranom pri završetku, slijedi prizemljenje.

Prizemljenje

Na visini od cca. 100 metara slijedi priprema za prizemljenje. Na kratkoj obuci prije samoga skoka padobranom, dobiti ćete sve upute i procedure za prizemljenje, a od vas se očekuj da na instruktorovu uputu «GORE NOGE» ili «NOGE U ZRAK», oba stopala podignete u visini bokova s prstima pruženima prema gore. Da bi ovu radnju lakše izveli preporuča se pripomoći rukama na način da se uhvatite ispod koljena i rukama pripomognete podignuti noge. U takvom položaju tandem par prizemljuje na instruktorove noge. Nakon što je skok uspješno izveden, tandem instruktor ili naša zemaljska ekipa pomoći će Vam skinuti padobransku opremu i sistem veza.

Dodjela diplome za uspješno izveden padobranski skok

Kao i nakon svakog velikog događaja u životu ili odavanja priznanja tako i Vama slijedi dodjela Diplome za uspješno izveden padobranski skok kojom ćete se moći pohvaliti pred prijateljima, poznanicima i obitelji. Osim diplome dobiti ćete i knjižicu padobranskih skokova u kojoj će biti upisan i ovjeren Vaš skok.

I kraj?

Mi volimo reći da je ovo tek početak. Mnogi kandidati koji su iskusili skok padobranom, naposljetku su se i nastavili samostalno baviti padobranstvom upisujući standardu padobransku obuku u nekoj od padobranskih škola među kojima izdvajamo i toplo preporučamo školu Padobranskog kluba Croatia kao jednu od najvećih i najkvalitetnijih škola padobranstva u Hrvatskoj.

Pretplati se na naš YouTube kanal i saznaj više

Rezerviraj skok online Kontaktiraj nas za više informacija

Kako to sve izgleda možete pogledati u priloženom videu.


Skok padobranom s 4000 metara visine

Skok padobranom s maksimalne visine

Padobranski skok je iskustvo koje se ne propušta i ako čitate ove rečenice vjerojatno se na nalazi na Vašem popisu stvari koje morate iskusiti. Da bi iskustvo pružilo najviše od padobranstva, jedni smo od rijetkih koji su se pobrinuli da svim našim kandidatima omogućimo skok sa 4000 metara.

Detaljnije

HD Video snimak tandem skoka

Tandem skok s padobranom - snimanje

Veličanstven trenutak poput Vašeg prvog skoka padobranom zasigurno čete htjeti pregledavati ponovno i ponovno ali i podijeliti sa svojim prijateljima, obitelji i poznanicima. Tandem Expert team osigurava video snimak visoke kvalitete cijelog događaja, od pripreme do prizemljenja.

Detaljnije

Mogućnost organizacije prijevoza

Prijevoz do mjesta izvođenja tandem skokova sa padobranom

Za sve naše kandidate koji žele iskusiti skok padobranom u tandemu ali imaju poteškoća sa dolaskom na mjesto izvođenja skokova u ponudi imamo i mogućnost prijevoza do aerodroma. Sve pojedinosti i prijevozu dogovoriti će se prilikom rezervacije tandem padobranskog skoka.

Detaljnije

Adventure Activity of the Year in Croatia

Adventure Activity of the Year in Croatia

Tandem Experti has been selected as Travel and Hospitality Awards winner for; Adventure Activity of the Year in Central Croatia

web dizajn, izrada web stranica

Tandem Experti partneri

Nema liječničkog pregleda

Velika prednost tandem skokova sa padobranom je da nije potrebno prolaziti liječnički pregled. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi zdravlja i padobranstva slobodno nas kontaktirajte te ćemo Vas rado savjetovati.

Obuka od samo 10 minuta

Za razliku od standardne padobranske obuke koja može trajati i nekoliko tjedana, prije izvođenja tandem skoka proći ćete samo kratku, 15 minutnu obuku na kojoj će Vam tandem instruktor objasniti osnovne principe u padobranstvu.

Skokovi s 4000 metara visine

Prilikom standardne padobranske obuke, padobranci učenici svojih prvih desetak skokova izvode sa 1000 metara visine prilikom kojih neće doživjeti iskustvo slobodnog pada. U tandem padobranstvu na vašem prvom skoku provesti čete 60 sekundi u slobodnom padu.

Dodatne pogodnosti

Osigurali su Vam niz pogodnosti. Neke do njih su: besplatni prijevoz do mjesta izvođenja skokova, video montaža snimljenih materijala, poklon vaučer kod naših partnera, mogućnost sudjelovanja u našem affiliate i prodajni agent programu, članstvo u našem klubu skakača.

Budite povezani s Tandem Expertima
Slijedite nas

Povežite se s nama putem društvenih mreža

Croatia language
English language