Kako izabrati gdje i s kime skočiti s padobranom u tandemu?

Datum objave: 20.10.2015

VODIČ ZA SKOK PADOBRABOM U TANDEMU - ŠTO JE VAŽNO ZNATI PRIJE SKOK PADOBRANOM U TANDEMU?

U ovom članku savjetovati ćemo vas i razjasniti sve aspekte skakanja padobranom u tandemu koji su važni da bi nakon vašeg prvog padobranskog iskustva bili u potpunosti zadovoljni i koji će vam omogućiti da iskusite najbolje što padobranstvo pruža.

Pri rezervaciji tandem padobranskog skoka kod bilo kojeg instruktora, kluba ili organizacije koje se bavi takvim aktivnostima raspitajte i informirajte se o sljedećem

VISINA S KOJE SE SKOK IZVODI
Po našim iskustvima, visina s koje će se skok izvoditi je najvažnija stavka koja će utjecati na pravi doživljaj ove avanture. Malo je reći da su komentari kandidata koji su skokove izveli s manjih visina redom bili «odlično, ali je prekratko trajalo». Da bismo vam dali bolju usporedbu, skok padobranom s 4000 metara omogućiti će vam slobodan pad u trajanju od 60 sekundi dok skok s visine od 2500 metara omogućava slobodan pad u trajanju od 20 sekundi. Ako uzmemo u obzir da vam je ovo vjerojatno prvo puta da doživljavate slobodan pad, vašoj svijesti će trebati vremena da shvati što se događa te budite sigurni da je svaka sekunda slobodnog pada više nego dragocjena.

Zaključak je: Ukoliko ste već odlučili isprobati ovo nevjerojatno iskustvo, napravite to na način koji pruža najviše od padobranstva i rezervirajte si skok sa maksimalnih 4000 metara, bez obzira ukoliko zbog toga budete morali potrošiti par sati više na organizaciju puta.

ZRAKOPLOV KOJI SE KORISTI ZA PADOBRANSKE OPERACIJE
Let na visinu za iskakanje traje između 15 i 25 minuta, ovisno o tipu zrakoplova koji se koristi. Tip zrakoplova zaista je šarolik te su u padobranstvu najčešće koriste zrakoplov poput Cessne 182, 185, 206, 210, Pilatusa PC-6, Turbolet L-410, MI-8 itd. Razlika u udobnosti između nabrojanih je više nego očita tako da zrakoplovi tipa Cessna koja prima 4 – 5 osoba znaju biti vrlo tijesne i neudobne za razliku od zrakoplova poput Turboleta L-410 i helikoptera MI-8 koji prima oko 20 padobranaca i pružaju puno bolji komfor.

PRIJEVOZ DO MJESTA IZVOĐENJA SKOKOVA

Prijevoz ne utječe na sam doživljaj skoka no svakako puno znači osobama koje nemaju vlastiti prijevoz. Saznajte dali organizacija ili tandem instruktor pružaju prijevoz do mjesta izvođenja skokova i da li su uračunat u cijenu skoka.

POPUSTI NA GRUPA
Neki klubovi ili tvrtke nude popust ukoliko se za skok odlučite sa nekoliko svojih prijatelja. Svakako se raspitajte o popustu s obzirom na broj kandidata.

INFORMIRAJTE SE PUTEM WEB STRANICA PADOBRANSKIH ORGANIZACIJA
Većina organizacija i klubova na svojim web stranicama ima puno korisnih informacija o tandem padobranstvu, česta pitanja i odgovore, bazu znanja, video primjere skokova, cjenike usluga. Provjerite ih nekoliko prije nego li se odlučite za favorita.

BUDITE OPREZNI SA STRANICAMA ZA GRUPNE POPUSTE
Stranice koji nude grupne popuste redovno znaju imati primamljive cijene skokova te ukoliko niste informirani propustit ćete detalj da su to skokovi sa iznimno malih visina koje se kreću od 1800 do 2200 metara. Dolaskom na mjesto skokova saznati će te da postoje doplate za visinu, najam kombinezona i opreme, doplata za kandidate teže od 80 kg s opremom na sebi koja sama po sebi teži i do 10 kilograma. Slobodan pad s takvih visina iznosi manje od 10 sekundi. Zaista ne želimo da radi takvih skokova dobijete krivu sliku o padobranstvu.

POSTOJE LI KAKVE DODATNE DOPLATE?
Neki organizatori tandem skokova znaju imati dodatne skrivene doplate poput najma opreme, najam kombinezona, dodatke za veću visinu, doplata za težinu kandidata, prijevoz, snimanje itd. Dobro se informirajte da se neugodno ne iznenadite na dan skoka jer doplate poput navedenih mogu bitno utjecati na konačnu cijenu skoka.
Tandem Experti nemaju niti jedu od navedenih doplata.

vodic-za-skok-padobranom
Rezerviraj skok online Naruči poklon bon

Skok padobranom s 4000 metara visine

Skok padobranom s maksimalne visine

Padobranski skok je iskustvo koje se ne propušta i ako čitate ove rečenice vjerojatno se na nalazi na Vašem popisu stvari koje morate iskusiti. Da bi iskustvo pružilo najviše od padobranstva, jedni smo od rijetkih koji su se pobrinuli da svim našim kandidatima omogućimo skok sa 4000 metara.

Detaljnije

HD Video snimak tandem skoka

Tandem skok s padobranom - snimanje

Veličanstven trenutak poput Vašeg prvog skoka padobranom zasigurno čete htjeti pregledavati ponovno i ponovno ali i podijeliti sa svojim prijateljima, obitelji i poznanicima. Tandem Expert team osigurava video snimak visoke kvalitete cijelog događaja, od pripreme do prizemljenja.

Detaljnije

Tandem Experti partneri

Nema liječničkog pregleda

Velika prednost tandem skokova sa padobranom je da nije potrebno prolaziti liječnički pregled. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi zdravlja i padobranstva slobodno nas kontaktirajte te ćemo Vas rado savjetovati.

Obuka od samo 10 minuta

Za razliku od standardne padobranske obuke koja može trajati i nekoliko tjedana, prije izvođenja tandem skoka proći ćete samo kratku, 15 minutnu obuku na kojoj će Vam tandem instruktor objasniti osnovne principe u padobranstvu.

Skokovi s 4000 metara visine

Prilikom standardne padobranske obuke, padobranci učenici svojih prvih desetak skokova izvode sa 1000 metara visine prilikom kojih neće doživjeti iskustvo slobodnog pada. U tandem padobranstvu na vašem prvom skoku provesti čete 60 sekundi u slobodnom padu.

Dodatne pogodnosti

Osigurali su Vam niz pogodnosti. Neke do njih su: besplatni prijevoz do mjesta izvođenja skokova, video montaža snimljenih materijala, poklon vaučer kod naših partnera, mogućnost sudjelovanja u našem affiliate i prodajni agent programu, članstvo u našem klubu skakača.

Budite povezani s Tandem Expertima
Slijedite nas

Povežite se s nama putem društvenih mreža

Croatia language
English language