24 Sata: Daniel je skočio iz aviona pa zaprosio Ivu, a nepokretan je...

Datum objave: 29.10.2015

Pitao me je prije nekoliko mjeseci: Ljube, bi li ti za mene skočila iz aviona?. Ja sam mu rekla da bih. I onda se on bacio na organizaciju, a ja sam sumnjala da sprema nešto posebno.

Tako nam je svoju životnu avanturu ispričala Iva Imširović, djevojka Daniela Zahtile , čovjeka koji je zbog pada s motocikla prije pet godina vezan za invalidska kolica . Iva (32) i Daniel (32), par iz Labina , poznaju se više od 20 godina, a dugogodišnje poznanstvo su zadnju godinu dana pretvorili u ozbiljnu vezu. Daniel je, unatoč nesreći, želio skočiti padobranom iz aviona . Obratio se iskusnoj padobranskoj ekipi Tandem Experti na zagrebačkom aerodromu Lučko . Dirnulo ih je to što je i Daniel bio strastveni bajker.

- Kad smo u ekipi, u kojoj su i sami redom bajkeri, čuli za Danijelov slučaj, nismo mogli reći ne.

Nismo mogli zanemariti njegovu želju da iskusi skok padobranom i slobodan pad te su ubrzo uslijedili dogovori i pripreme za prvi takav skok izveden u Hrvatskoj ili i bližoj regiji - rekao nam je Anđelo Vuletić iz Tandema Experti.

Pripreme su trajale dugo jer je sve moralo proći najboljem redu. Nakon priprema došao je i dan da se avionom otisnu na 3000 metara .

- Joj, tako sam se prepala. Nije mi bilo svejedno - kaže Iva.

Ni njezinu dragom, koji je inicirao skok, nije bilo svejedno. Trema, skok u nepoznato, kako će sve to biti, vrzmalo se Danijelovom glavom.

- Bilo je ludo. Emocije su se miješale, osjećaj slobode, predivnog pogleda, sve je bilo predivno - kaže Daniel.

Iva je također bila osupnuta pogledom.

- Volim planinariti i svaki planinar ima predivne poglede na prirodu, ali ovo se ne može s tim mjeriti - dodaje Iva.
Rasplakala se od sreće

Brzina slobodnog pada koji traje 35 sekundi je oko 220 km kilometara na sat . Spuštanje padobranom još 10-ak minuta. S Ivom je skakao Igor Steinglin.

Zaljubljeni par glatko je doskočio. A nakon svih silnih emocija Daniel je sjeo u invalidska kolica. Iva mu je prišla puna dojmova od skoka, adrenalina i ponosa što su zajedno to napravili. A onda se rasplakala od sreće. Daniel je izvadio prsten i zaprosio je .

- Pristala je, nego što - kaže presretni Daniel kroz smijeh.

Ako je mogla za mene skočiti iz aviona, može se i udati, dodaje Daniel koji, unatoč nesreći, živi život punim plućima.

Iva je nakon skoka pretpostavljala da će joj Daniel priuštiti još nešto, ali joj nije bilo ni na kraj pameti da će izvaditi prsten i zaprositi je.

- Mislila da će me odvesti nekamo, na neko putovanje ili nešto tako, ali da će me zaprositi, stvarno nisam razmišljala. Tu sam se rasplakala od silnih emocija - priznaje Iva, inače tekstilna dizajnerica, koja se bavi i crtanjem te slikanjem. O svojem Danielu kaže da je iznimno jaka i vrijedna osoba. Čak i padobranci iz Expert Tandema kažu da je Daniel ovim skokom postao poseban.

- Pitali smo sve instruktore padobranstva je li im poznato da je itko nepokretan skočio padobranom u Hrvatskoj. Nitko nam nije mogao reći da zna za takav skok. Naime, takvi podaci se jednostavno ne upisuju pa je teško izričito tvrditi, ali mi smo uvjereni da je Daniel prvi - pojasnio je Anđelo Vuletić. A da ni nebo Danielu ne predstavlja prepreku, svjedoči i Iva.

- Prije nesreće radio je kao konobar, a nakon toga završio je i prekvalifikacije. Sada studira na pulskom sveučilištu hotelijerstvo - svjedoči ona. Danijel pak ima vrlo jasne i konkretne planove koje s Ivom kani ostvariti iako su oboje trenutno nezaposleni.

- Pripremamo se da u Labinu otvorimo meksički restoran. Već sam izabrao i ime. Zvat će se Amigos - prijatelji - pojašnjava Daniel.

Upravo je to ono što Iva cijeni kod Daniela. Iako je nepokretan od prsa na dolje, ništa mu nije problem. I njih dvoje žive kao i svaki drugi par. Vodi ih uzajamna ljubav, a upravo zbog te ljubavi brode razne probleme. I zbog te ljubavi, jedno će za drugim skočiti i - iz aviona.

LINK na orginalni članak

daniel-tandem-skok

Skok padobranom s 4000 metara visine

Skok padobranom s maksimalne visine

Padobranski skok je iskustvo koje se ne propušta i ako čitate ove rečenice vjerojatno se na nalazi na Vašem popisu stvari koje morate iskusiti. Da bi iskustvo pružilo najviše od padobranstva, jedni smo od rijetkih koji su se pobrinuli da svim našim kandidatima omogućimo skok sa 4000 metara.

Detaljnije

HD Video snimak tandem skoka

Tandem skok s padobranom - snimanje

Veličanstven trenutak poput Vašeg prvog skoka padobranom zasigurno čete htjeti pregledavati ponovno i ponovno ali i podijeliti sa svojim prijateljima, obitelji i poznanicima. Tandem Expert team osigurava video snimak visoke kvalitete cijelog događaja, od pripreme do prizemljenja.

Detaljnije

Nema liječničkog pregleda

Velika prednost tandem skokova sa padobranom je da nije potrebno prolaziti liječnički pregled. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi zdravlja i padobranstva slobodno nas kontaktirajte te ćemo Vas rado savjetovati.

Obuka od samo 10 minuta

Za razliku od standardne padobranske obuke koja može trajati i nekoliko tjedana, prije izvođenja tandem skoka proći ćete samo kratku, 15 minutnu obuku na kojoj će Vam tandem instruktor objasniti osnovne principe u padobranstvu.

Skokovi s 4000 metara visine

Prilikom standardne padobranske obuke, padobranci učenici svojih prvih desetak skokova izvode sa 1000 metara visine prilikom kojih neće doživjeti iskustvo slobodnog pada. U tandem padobranstvu na vašem prvom skoku provesti čete 60 sekundi u slobodnom padu.

Dodatne pogodnosti

Osigurali su Vam niz pogodnosti. Neke do njih su: besplatni prijevoz do mjesta izvođenja skokova, video montaža snimljenih materijala, poklon vaučer kod naših partnera, mogućnost sudjelovanja u našem affiliate i prodajni agent programu, članstvo u našem klubu skakača.

Budite povezani s Tandem Expertima
Slijedite nas

Povežite se s nama putem društvenih mreža

Croatia language
English language